Pak doorslaand vocht aan met onze effectieve oplossingen!

Wat is doorslaand vocht eigenlijk?

Veel woningeigenaren herkennen het vochtprobleem wel dat er vochtplekken op de muur verschijnen. En dat de oorzaak hiervan moeilijk te achterhalen lijkt. Vaak gaat het in dit soort gevallen om opstijgend vocht, bouwvocht, lekkage of doorslaand vocht. De laatste variant, doorslaand vocht, komt relatief veel voor en openbaart zich vooral aan de bovenkant van muren, op en rond het plafond en onder het dak. Maar wat is dit doorslaande vocht eigenlijk en hoe wordt het veroorzaakt? Doorslaand vocht is water dat door de gevels cq. buitenmuren van uw huis heen komt en aan de binnenkant vochtplekken veroorzaakt. De oorzaken kunnen uiteenlopen.

Veelvoorkomende oorzaken van doorslaand vocht in woningen

Doorslaand vocht kan talrijke oorzaken hebben. De meest voorkomende verklaringen voor het verschijnsel doorslaand vocht zijn:

    • Een beschadigde gevel. Door specifieke schade, zoals stormschade, kan er een breuk in de buitenmuur ontstaan zijn waardoor er vocht de woning kan in komen.
    • Poreuze buitenmuren. Gevels en buitenmuren zijn van nature poreus. Dat is niet erg, want dan kan de muur goed luchten. Valt er echter veel regen, dan kan er vocht door de gevels.
    • Een verstopte regenpijp of dakgoot. Hierdoor kan overmatige neerslag niet goed afgevoerd worden. De vocht kan dan onder de dakconstructie door kruipen en natte plekken op het plafond tot gevolg hebben. Bij houten dakconstructies treedt bij langdurige vochtoverlast houtrot op, waardoor op termijn het dak soms zelfs compleet vervangen moet worden.
    • Los zittend pleisterwerk op de gevels. Als het pleisterwerk op de gevels verouderd is en niet goed is onderhouden, bestaat er een verhoogd risico op doorslaand vocht.
    • Ramen en kozijnen die niet goed afgedicht zijn zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van doorslaand vocht in huis. Uiteindelijk kan het kozijnhout hierdoor gaan rotten.

Pak het probleem van doorslaand vocht intensief aan

Laat u niet langer frustreren door de gevolgen van doorslaand vocht op de gevels en wanden van uw huis. Pak het probleem stevig aan door een ervaren en gecertificeerd vochtbestrijdingsbedrijf in te schakelen, dan bent u snel van de overlast af. Wij herstellen uw pleisterwerk, impregneren uw buitenmuren en/of brengen een waterkering aan. Benader ons nu via het online aanmeldformulier om een vrijblijvend prijsopgave aan te vragen. Uiteraard kunt u ook telefoneren met onze servicemedewerkers. Zij helpen u graag verder als u vragen heeft over onze dienstverlening.