Last van bouwvocht? Grijp snel in en contacteer een vochtbestrijdingsbedrijf!

Wat is bouwvocht en wat veroorzaakt dit?

Bij de bouw van veel woningen, zowel nieuwbouwwoningen als meer traditionele woningen, is in het verleden veel water gebruikt. Daarom moeten huizen na de bouw een tijd - minstens een half jaar tot een jaar - goed uitdrogen. Zo kan het water uit de muren en vloeren trekken en wordt verhinderd dat dit vocht later voor problemen gaat zorgen.

Gevolgen van bouwvocht

De gevolgen van bouwvocht - maar ook van optrekkend of doorslaand vocht - in huis zijn vervelend. In huis gaat het meestal muffig en vies ruiken. Er hangt een penetrerende stank die niet meer weg te krijgen is. Deze stank wordt veroorzaakt door schimmelvorming op het plafond of d muren, die niet altijd direct zichtbaar hoeft te zijn. Naast dit soort ellende, is het meestal zo dat ook behangstukken los gaan hangen. U kunt ze zo van de muur trekken. Verf bladdert van de huismuren af. En, dat realiseren veel mensen zich niet, de energierekening gaat significant omhoog. Vocht in huis betekent namelijk meer vochtdruppels die opgewarmd moeten worden en dus harder werken voor de cv-ketel. Ten slotte wordt uw woning direct minder waard bij een vochtprobleem. Mocht u binnenkort willen verhuizen, dan zal een makelaar uw vochtplekken ontdekken en het huis lager taxeren. Dus zeker ook als u wilt of gaat verhuizen, is het zaak om de bouwvocht, het opstijgend vocht of het doorslaande vocht eerst netjes op te lossen.

Bouwvocht: de aanpak

Bouwvocht in huis kunt u het beste aanpakken door een ervaren, en uiteraard betaalbare vochtbestrijder in te schakelen. Vochtbestrijdingsbedrijven beschikken over de juiste apparatuur en gereedschappen om de bouwvocht grondig aan te pakken, zodat u snel van de overlast verlost bent. Meestal wordt hiervoor een zogeheten bouwdroger ingezet, maar een vochtbestrijder kan ook kiezen voor andere passende oplossingen, zoals betere ventilatie of een injectie van uw muren met een vochtwerende gel. En natuurlijk wordt de schade van de vochtoverlast ook aangepakt. Zodat u volledig af bent van die nare vochtplekken en u ook de zekerheid hebt dat ze niet meer terugkeren. Lees op Vochtbestrijding Snel meer over bouwvocht.

Contacteer onze specialisten voor een snelle oplossing!

Als u last heeft van bouwvocht, wacht dan niet te lang. Het bouwvocht veroorzaakt namelijk steeds meer schade, die voorkomen had kunnen worden. Schakel ons vochtbestrijdingsbedrijf in en u bent snel van het bouwvocht in huis af. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs of vraag online eenvoudig en snel een scherpe prijsopgaaf bij ins aan. Gratis en vrijblijvend!